Vaccinaties

Titerbepalingen

Dit is een bloedonderzoek waarbij gekeken wordt naar het aantal antistoffen tegen ziekten. Deze titerbepalingen worden in onze hondenopvang geaccepteerd wat betreft het Parvovirus, Leverziekte (H.C.C.) en Hondenziekte. Toch zijn onze gasten verplicht om 1x per jaar ingeënt te zijn tegen de Ziekte van Weil en tegen Kennelhoest (KC, de neusenting).

Om de gezondheid van uw hond(en) te waarborgen en natuurlijk van onze loge honden, stellen wij de volgende inentingen verplicht. Of een bewijs van de titerbepalingen.

 
De cocktailenting
Indien uw hond(en) niet eerder is ingeënt of de vorige enting langer dan een jaar geleden heeft plaatsgevonden, dan dient deze enting voordat u de hond(en) naar ons toebrengt minimaal 4 weken oud te zijn. De enting mag maximaal een jaar oud zijn en mag tijdens het verblijf van uw hond(en) niet verlopen.?
 
Volledige cocktailenting:
1. Nr. 3 Parvo
2. Nr. 4 Hondenziekte
3. Nr. 5 Leverziekte
4. Nr. 6 Leptospirose
5. Nr. 7 Parainfluenza
 
De kennelhoest-enting (bordetella)
Hoe oud de enting minimaal en maximaal mag zijn, hangt af van de gebruikte entstof.
 
bot  De KC van Novibac (neusenting) moet minimaal 1 week oud zijn en is geldig
voor een jaar.
bot De Pneumodog (enting) moet minimaal 4 weken oud zijn en uw hond(en)
is dan voor 3 maanden beschermd. Als u uw hond(en) voor het eerst ent
met  Pneumodog, dan dient u het na twee weken weer te herhalen. Om
ervoor te zorgen dat uw hond(en) beschermt blijft tegen kennelhoest, dan
dient u Pneumodog 4 keer per jaar te geven.
 
De enting tegen kennelhoest wordt door uw dierenarts niet standaard gegeven, u zult hierom zelf moeten vragen bij uw dierenarts.
Onze voorkeur voor de kennelhoest-enting is de KC van Nobivac, deze enting wordt toegediend door de neus en is een jaar geldig.
Om te weten of uw hond(en) hiervoor voldoende beschermd is of voor meer informative over deze entingen, kunt u terecht bij uw dierenarts.
 
Let op:
Zonder geldige entingen kan uw hond niet komen logeren! Dit in verband met de gezondheid van uw eigen hond(en) en de andere honden die bij ons logeren.
 
Eveneens dient uw hond(en) voorafgaand beschermd te worden tegen vlooien en teken. Wij adviseren u de vlooienbehandeling bij de dierenarts te halen voor het beste resultaat. Een vlooienband alleen is niet voldoende.
Het vaccinatieboekje of dierenpaspoort dient u bij elk verblijf van uw hond(en) in mee te nemen. Wij hebben dan op ieder gewenst moment inzicht in de gegevens van uw hond(en). Zodra u uw hond(en) weer op komt halen krijgt u dit paspoort weer mee.
Indien uw hond(en) medicijnen krijgt, zorgen wij er uiteraard voor dat uw hond(en) deze optijd toegediend krijgt.
Wij vragen u voldoende medicijnen mee te geven, bij voorkeur in de originele verpakking of in een afsluitbaar potje, maar in ieder geval voorzien van de bijsluiter.